NFSTimukas kirjutas:Olen üritanud nii selgelt kui saan. Kui kilosid juurde panna ei saa, võtan oma tavaseade (mis on peateemas kirjas) järgi PP-st HP-d. Ehk kilode asemel võtan PP-d alla, sest ebainimlik oleks võtta ju 20hp-d alla, kui nt +20kg tuleb.
Põhimõtteliselt põhineb, kui ta ei osale, siis on tavapärane süsteem. No ei saa ma Mundu auto osas midagi teha paremaks, et see ka meie liigasse jõuaks. Ja süsteemi mõte on see, et ei oleks kedagi tervet hooaega domineerimas selgelt. Ehk võidab see, kes on siis õnnelik olnud oma auto valikuga (ometigi on see täielikult vaba ja sai ette hoiatatud, et uus süsteem tuleb), edukas olnud võistlustules jms. Ja me kõik kannatame võrdselt Mundu tulemuste pärast, ükskõik kui head või halvad need on, keegi pole siin erikohtlemise all selles osas.
Miks kõik Mundut süüdistavad, ta pole ju midagi valesti teinud. Valis omale valikust auto ja sõidab loodetavasti nii hästi kui saab/oskab. Kõik mehed ei saagi ühtemoodi kiired olla. Pigem on probleem selles, kuidas korraldaja neid HPsid muutnud on - just meestel, kellel kilod põhja jooksid. Ma juba 2 korda tähelepanu juhtinud (üks kord privas), et KG teisendamine HP-deks on paigast ära. Nagu Korraldajaonu eespool mainis, võtab max kg juhul sama palju PPsid maha kui kg vaja võtta. Aga GT6s ju ei vasta PP-d kilodele! Sa ei pea tingimata 20pp-d või 20 hp maha võtma, sa pead ju eelkõige mahavõtma koguse HPsid mis vastab 20kg-le. Kogu muutmissüsteem põhineb ju ikka kg-del, seda enam, et mehed, kellel kaalud veel piirajas ei ole, saavad kaalukaotusi "vanal" KG meetodil. Minu auto sai peale teise etappi võitu -19HPd, mis kilodesse pannes võrdub ca 200kg-ga. Ehk siis sain peale ühte võitu piltlikult 200kg juurde, kui teised mehed said normaalselt (v.a max kaalus mehed muidugi). Väitsid ka, et seda keeruline arvutada. Mul läks enda auto peal täpselt 1 minut, et teada saada mitu hp-d võrdub 40kg-ga, PP muutuse abil seda ju väga lihtne ja üsna täpne vaadata, ei pea iga autoga pool tundi testsõite tegema.
Kokkuvõtteks ei ole see sari enam minu jaoks kindlasti "aus võidusõit", sõidan aumehelikult ikka kaasa nii palju kui saan, aga jah süsteem paigast ära ja 3 etappi juba nii sõidetud ka.... Eilne sõit oli hea näide, korraliku kg muutumise teel ju eelmine hooaeg kõik autod võrdsustusid, eile mu auto läks üldse ainult 125km/h välja ja nühkisin omaette lõpus 12sekki aeglasemate ringiaegadega.
Probleemi ei oleks, kui peale esimest etappi (kui Spc juba kaaluga põhja jooksis) oleks kõigil meestel hakatud KG asemel PPsid muutma, aga "kannatasid" ainult max kaalus mehed (muidugi korraldaja k.a

).